Caroline Petersson

Jag är i grunden utbildad socionom men redan under studierna visste jag att jag ville jobba inom behandlande verksamhet och tog därför snabbt riktning åt det hållet. De senaste 15 åren har jag jobbat med psykologisk behandling, främst inom barn- och ungdomspsykiatrin och primärvård.

Jag har en grundläggande psykoterapeutisk utbildning med inriktning KBT och känner mig som mest hemma i den tredje vågens KBT som plockat in österländsk filosofi och psykologi.

Yogan kom jag själv i kontakt med för över tio år sedan och insåg snabbt dess effekter på vår hälsa. Då den konventionella vården plockade in yoga som behandlingsform i form av Mediyoga, öppnade upp för mig att 2016 utbilda mig till Mediyoga-instruktör.

Tyvärr satte pandemin stopp för grupper men fördelen med Mediyoga är att den också fungerar i individuell behandling. Men jag ser fram emot att kunna hålla grupper igen då det är fantastiskt att se kraften i att yoga tillsammans.

Jag har nyligen startat en egen verksamhet i Skövde där jag tar emot för samtal och Mediyoga. Mina erfarenheter från vården har gjort att jag utvecklat ett stort intresse för somatik, särskilt för somatiska orsaker till psykiska symtom vilket tyvärr inte får så stor plats inom vården idag. Framöver vill jag kunna erbjuda ett mer holistiskt perspektiv på psykisk ohälsa så att det går att få hjälp både med psykologiska och fysiologiska orsaker till psykiska symtom.

Vill du veta mer om mitt arbete så finns jag här : https://www.naturligtvisskovde.com/

MINA YOGAKLASSER

Min Mediyoga följer Mediyoga institutets struktur och innehåll men min bakgrund som terapeut kommer märkas av.

crossmenu